Στο προηγούμενο άρθρο έμαθες όλα όσα κάνουν οι επαγγελματίες του στοιχήματος ώστε να έχουν κέρδη πάντα.

Είδες ποιες είναι οι καυτές ομάδες. Τί είναι όμως οι λεγόμενες «ισχυρές ομάδες» και γιατί πρέπει να τις ξέρεις? Αυτές είναι οι ομάδες που είναι ψηλά στη βαθμολογία αλλά καταλήγουν μεταξύ της 3ης και της 7ης θέσης στο πρωτάθλημα της χώρας τους. Έχουν συνήθως ένα καλό σκορ αλλά τους λείπει η συνέπεια των «καυτών» ομάδων. Οι πιθανότητες τους είναι συνήθως μεγαλύτερες από τις «καυτές» ομάδες. Αυτό μεταφράζεται σε αποδόσεις από 4/7 έως και 10/11. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι θέλουν να παίξουν καλά τις «ισχυρές» ομάδες. Με τέτοιες αποδόσεις, τα κέρδη αυξάνονται γεωμετρικά.

Είναι λοιπόν κατανοητό, ότι όποιος θέλει κέρδος πρέπει να παίζει τις «καυτές» και τις «ισχυρές» ομάδες. Το θέμα είναι ότι δεν φτάνει αυτό, δηλαδή να στοιχηματίζουμε στις καλές ομάδες κάθε εβδομάδα. Ο σωστός επαγγελματίας εξετάζει και κάποιους άλλους σημαντικούς παράγοντες. Μόνο έτσι εξασφαλίζει ότι τα στοιχήματα του θα κερδίσουν κατά 99%. Όσοι βγάζουν σταθερά ποσά από το στοίχημα ποδοσφαίρου ποντάρουν μόνο σε παιχνίδια που είναι σχεδόν βέβαιοι ότι θα τα πάρουν.

Όμως πώς ξέρω ποιες είναι οι καλές ομάδες και ποιες πρέπει να αποφεύγω; Σωστή ερώτηση. Εάν προσέξετε τις αποδόσεις του Σαββατοκύριακου, θα βρείτε ότι υπάρχουν πολλές ομάδες με αποδόσεις μεταξύ 8/11 – 1/7. Αν για παράδειγμα υπάρχουν 6 ομάδες που έχουν αποδόσεις μικρότερες από τις 8/11. Από αυτές τις 6 ομάδες, πιθανότατα θα κερδίσουν οι 4, Επομένως, στόχος μας είναι να βρούμε ποιες ομάδες θα κερδίσουν.

Μπορεί να σας κάνει εντύπωση αυτό εδώ, αλλά δεν θα εστιάσουμε σε καμία περίπτωση στη φόρμα. Γιατί όχι? Επειδή αυτή είναι η μέθοδος των bookies για να μετράνε τις αποδόσεις τους. Εάν η ομάδα 1 έχει λιγότερες αποδόσεις από την ομάδα 2, συνήθως σημαίνει ότι η ομάδα 1 είναι καλύτερη ομάδα ή είναι σε καλύτερη φάση στα τελευταία παιχνίδια από την ομάδα 2. Καθώς ποντάρουμε σε σύντομες αποδόσεις στις ομάδες είναι ξεκάθαρο ότι η καλύτερη ομάδα θα έχει καλύτερη μορφή. Δες και αυτό.

Πάμε να δούμε το πλεονέκτημα έδρας. Το ξέρουν και οι πέτρες ότι όποιος έχει το πλεονέκτημα έδρας τα πάει καλύτερα. Αυτό συνήθως αντανακλάται και στις στοιχηματικές αποδόσεις. Ο ΠΑΟΚ θα παίρνει πολύ μικρότερη απόδοση όταν παίζει εντός έδρας του από ότι αν παίξει με τον ίδιο αντίπαλο στις ίδιες συνθήκες αλλά εκτός έδρας, διότι εξετάζοντας τα στατιστικά, οι γηπεδούχοι κερδίζουν πιο συχνά.

Τι κάνουμε εμείς με αυτή την πληροφορία; Μπορούμε να στοιχηματίσουμε σε γηπεδούχους ή μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη απόδοση στο παιχνίδι μιας καυτής ομάδας; Τελικά  αν μείνουμε με τους γηπεδούχους έχουμε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσουμε. Οι επαγγελματίες στοιχηματίζουν περισσότερο σε ομάδες εντός έδρας, αν και δεν λείπουν οι περιπτώσεις που κάνουν και το αντίθετο όταν νιώθουν ότι εξακολουθούν να έχουν την καλύτερη πιθανότητα να κερδίσουν. Θα το εξετάσουμε και αυτό αργότερα.

Πώς θα ξέρετε τις επιλογές που κερδίζουν? Δείτε μερικά από τα παρακάτω πράγματα:

1. Μήπως είναι απόντες κάποιοι βασικοί παίκτες της ομάδας που υποστηρίζουμε; Εάν όντως λείπουν οι βασικοί, ξανασκεφτείτε το στοίχημα.

2. Μήπως η ομάδα μόλις επέστρεψε από πρόσφατο ευρωπαϊκό αγώνα; Αυτό κάποιές φορές την επηρεάζει-δείτε το ξανά.

3. Έχει τιμωρηθεί η ομάδα; Αν ναι, ξεχάστε αυτό το παιχνίδι.

4. Τι διακυβεύεται; Εάν η ομάδα πρέπει να κερδίσει για μην πέσει κατηγορία, τότε αποφύγετε να στοιχηματίζετε σε αυτό το παιχνίδι.

Ελπίζω να ευχαριστηθήκατε την ανάγνωση αυτών των συμβουλών και να μάθατε νέα πράγματα σχετικά με τα προγνωστικά στοιχήματος.  Τώρα μπορείτε να μετατραπείτε σε επαγγελματία παίκτη στοιχήματος και να απολαύσετε το δεύτερο εισόδημα σας από το ποδόσφαιρο.

Τι κάνουν επιτέλους οι πετυχημένοι επαγγελματίες παίκτες στοιχήματος? Πες μας ότι δεν το έχεις σκεφτεί χιλιάδες φορές! Και εμείς! Γι’ αυτό αποφασίσαμε ψάξουμε τι παίζει και δεν πιστεύεις τι βρήκαμε!

Πολύ πριν ψαχτούμε με όλα αυτό, είχαμε και εμείς την άποψη ότι οι επαγγελματίες παίκτες γνώριζαν από πίσω πληροφορίες που δεν ξέραμε εμείς οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί, δηλαδή λέγαμε ότι είχαν κάποια σίγουρα παιχνίδια με υψηλές πιθανότητες ή ότι ήταν δασκαλεμένοι ή ότι ήταν απίστευτα τυχεροί. Ε λοιπόν δεν ισχύουν όλα αυτά…

Αφού γνωρίσαμε και ήπιαμε κάνα δυο ποτάκια με τους καλύτερους επαγγελματίες, καταλάβαμε ακριβώς τι μέθοδο ακολουθούσαν για να έχουν σταθερά κέρδη από τα διάφορα στοιχήματα ποδοσφαίρου. Στο τέλος είμαστε σίγουροι ότι βρήκαμε τη λύση και μπορούμε να τη μοιραστούμε μαζί σου. Όμως να σου κάνουμε πρώτα μια ερώτηση?

Αν στο στοίχημα που παίζεις κάθε Σάββατο θα έβαζες 10 ευρώ στον ΠΑΟΚ αν είχε απόδοση 1/6; Πρόσεχε, αυτό σημαίνει ότι θα έβγαζες 1,67 ευρώ. Πως θα σου φαίνονταν? Μάλλον κακή επιλογή. Γιατί με το ποσό αυτό δεν παίρνεις ούτε καφέ. Πιθανότατα θα απέρριπτες γρήγορα τη σκέψη και θα θεωρούσες ότι είναι χαμένος κόπος.

Αλλά αυτό ακριβώς κάνουν οι επαγγελματίες παίκτες συστηματικά και το δοκιμάσαμε και εμείς όλη την περασμένη σεζόν. Φυσικά τα πονταρίσματα δεν ήταν σε καμία περίπτωση 10 ευρώ- ήταν πολύ μεγαλύτερα.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Κάθε Σ/κ κάποιες μεγάλες ομάδες θα υπολογίζονται ότι πιάνουν από 1/7 έως 4/6, και έτσι η πλειοψηφία των μικροπαικτών σαν εμάς θα τις απέρριπτε ασυζητητί. Αυτοί που θα αποφάσιζαν να τις παίξουν θα ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα και ακριβώς γι’ αυτό ο bookie χαίρεται, γιατί ξέρει ότι αν και αυτές οι λίγες ομάδες έχουν σχεδόν συγκεκριμένες πιθανότητες να κερδίσουν λίγοι το σκέφτονται ότι πρέπει να ποντάρουν σε αυτές. Αντίθετα η πλειοψηφία δοκιμάζει το αντίθετο, έχοντας την ελπίδα πως ένα μικρό ποσό θα αποδώσει το μεγαλύτερο δυνατό, αλλά τελικά αυτό γίνεται σπάνια, έτσι δεν είναι?

Μπορεί να μας κάνει εντύπωση, αλλά μόνο αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά θα αρχίσουμε να έχουμε σταθερά κέρδη από τα προγνωστικά ποδοσφαίρου. Αυτό λοιπόν που κάνουν οι σοβαροί επαγγελματίες είναι να στοιχηματίζουν και να ποντάρουν ακριβώς σε τέτοιες αποδόσεις. Δεν είναι απλό αν και μεγαλοφυές?

Βασικά ναι αν και είναι μόνο το πρώτο βήμα. Γιατί το παιχνίδι με το στοίχημα απαιτεί στρατηγική για μη καταλήξεις χαμένος και χωρίς λεφτά. Υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες και συγκεκριμένη μέθοδο βάση της οποίας παίζουμε τα στοιχήματά κάθε εβδομάδα. Αν ήδη γνωρίζεις κάτι σχετικά με τα προγνωστικά ποδόσφαιρου ήδη είσαι γνώστης των λεγόμενων «καυτών» ομάδων…

Ας σου θυμίσουμε κάποια βασικά. Καυτές λέγονται οι ομάδες που με συνέπεια είναι στην πρώτη πεντάδα ξεπερνώντας τις άλλες και άρα αναμένεται να κερδίζουν συνέχεια. Μάλιστα αν και ξέρουμε ότι είναι αδύνατο να κερδίζουν πάντα μας προκαλεί έκπληξη κάθε ήττα τους. Τέτοιες ομάδες δεν είναι άλλες από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Γιουβέντους και πολλές άλλες.

Και δεν έχεις αναρωτηθεί πως οι ομάδες αυτές έχουν πάντα πιθανότητες σχετικά χαμηλές;

Σκέψου, για έναν πρωτάρη παίκτη η απόδοση 1/6 αν η Γιουβέντους νικήσει την Ρόμα στη έδρα της μοιάζει ένα τίποτα και θεωρεί ότι δεν αξίζει. Από την άλλη ο παίκτης- γνώστης έχοντας στο μυαλό του ότι η Γιουβέντους είναι σε καλή φάση, παίζει στην έδρα της, δεν έχει δεχτείς  γκολ για μια σειρά 3 αγώνων και παίζει με την ομάδα της Ρώμα που έρχεται μετά από έναν δύσκολο πρόσφατο Ευρωπαϊκό αγώνα, θα σκεφτεί να το παίξει γιατί έχει πιθανότητα να κερδίσει 19 στις 20 φορές. Αν ποντάρει 500  ευρώ θα περιμένει να κερδίσει 83 ευρώ. Διόλου άσχημα έ?

Οκ, αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν 500 ευρώ για να παίξουν σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.

Αν ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία, στα επόμενα άρθρα θα δούμε πως μπορείς να βγάλεις λεφτά με μικροποσά.