Προγνωστικά στοιχήματος: τι κρύβεται πίσω από ένα καλό στοίχημα;

Στο προηγούμενο άρθρο έμαθες όλα όσα κάνουν οι επαγγελματίες του στοιχήματος ώστε να έχουν κέρδη πάντα.

Είδες ποιες είναι οι καυτές ομάδες. Τί είναι όμως οι λεγόμενες «ισχυρές ομάδες» και γιατί πρέπει να τις ξέρεις? Αυτές είναι οι ομάδες που είναι ψηλά στη βαθμολογία αλλά καταλήγουν μεταξύ της 3ης και της 7ης θέσης στο πρωτάθλημα της χώρας τους. Έχουν συνήθως ένα καλό σκορ αλλά τους λείπει η συνέπεια των «καυτών» ομάδων. Οι πιθανότητες τους είναι συνήθως μεγαλύτερες από τις «καυτές» ομάδες. Αυτό μεταφράζεται σε αποδόσεις από 4/7 έως και 10/11. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι θέλουν να παίξουν καλά τις «ισχυρές» ομάδες. Με τέτοιες αποδόσεις, τα κέρδη αυξάνονται γεωμετρικά.

Είναι λοιπόν κατανοητό, ότι όποιος θέλει κέρδος πρέπει να παίζει τις «καυτές» και τις «ισχυρές» ομάδες. Το θέμα είναι ότι δεν φτάνει αυτό, δηλαδή να στοιχηματίζουμε στις καλές ομάδες κάθε εβδομάδα. Ο σωστός επαγγελματίας εξετάζει και κάποιους άλλους σημαντικούς παράγοντες. Μόνο έτσι εξασφαλίζει ότι τα στοιχήματα του θα κερδίσουν κατά 99%. Όσοι βγάζουν σταθερά ποσά από το στοίχημα ποδοσφαίρου ποντάρουν μόνο σε παιχνίδια που είναι σχεδόν βέβαιοι ότι θα τα πάρουν.

Όμως πώς ξέρω ποιες είναι οι καλές ομάδες και ποιες πρέπει να αποφεύγω; Σωστή ερώτηση. Εάν προσέξετε τις αποδόσεις του Σαββατοκύριακου, θα βρείτε ότι υπάρχουν πολλές ομάδες με αποδόσεις μεταξύ 8/11 – 1/7. Αν για παράδειγμα υπάρχουν 6 ομάδες που έχουν αποδόσεις μικρότερες από τις 8/11. Από αυτές τις 6 ομάδες, πιθανότατα θα κερδίσουν οι 4, Επομένως, στόχος μας είναι να βρούμε ποιες ομάδες θα κερδίσουν.

Μπορεί να σας κάνει εντύπωση αυτό εδώ, αλλά δεν θα εστιάσουμε σε καμία περίπτωση στη φόρμα. Γιατί όχι? Επειδή αυτή είναι η μέθοδος των bookies για να μετράνε τις αποδόσεις τους. Εάν η ομάδα 1 έχει λιγότερες αποδόσεις από την ομάδα 2, συνήθως σημαίνει ότι η ομάδα 1 είναι καλύτερη ομάδα ή είναι σε καλύτερη φάση στα τελευταία παιχνίδια από την ομάδα 2. Καθώς ποντάρουμε σε σύντομες αποδόσεις στις ομάδες είναι ξεκάθαρο ότι η καλύτερη ομάδα θα έχει καλύτερη μορφή. Δες και αυτό.

Πάμε να δούμε το πλεονέκτημα έδρας. Το ξέρουν και οι πέτρες ότι όποιος έχει το πλεονέκτημα έδρας τα πάει καλύτερα. Αυτό συνήθως αντανακλάται και στις στοιχηματικές αποδόσεις. Ο ΠΑΟΚ θα παίρνει πολύ μικρότερη απόδοση όταν παίζει εντός έδρας του από ότι αν παίξει με τον ίδιο αντίπαλο στις ίδιες συνθήκες αλλά εκτός έδρας, διότι εξετάζοντας τα στατιστικά, οι γηπεδούχοι κερδίζουν πιο συχνά.

Τι κάνουμε εμείς με αυτή την πληροφορία; Μπορούμε να στοιχηματίσουμε σε γηπεδούχους ή μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη απόδοση στο παιχνίδι μιας καυτής ομάδας; Τελικά  αν μείνουμε με τους γηπεδούχους έχουμε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσουμε. Οι επαγγελματίες στοιχηματίζουν περισσότερο σε ομάδες εντός έδρας, αν και δεν λείπουν οι περιπτώσεις που κάνουν και το αντίθετο όταν νιώθουν ότι εξακολουθούν να έχουν την καλύτερη πιθανότητα να κερδίσουν. Θα το εξετάσουμε και αυτό αργότερα.

Πώς θα ξέρετε τις επιλογές που κερδίζουν? Δείτε μερικά από τα παρακάτω πράγματα:

1. Μήπως είναι απόντες κάποιοι βασικοί παίκτες της ομάδας που υποστηρίζουμε; Εάν όντως λείπουν οι βασικοί, ξανασκεφτείτε το στοίχημα.

2. Μήπως η ομάδα μόλις επέστρεψε από πρόσφατο ευρωπαϊκό αγώνα; Αυτό κάποιές φορές την επηρεάζει-δείτε το ξανά.

3. Έχει τιμωρηθεί η ομάδα; Αν ναι, ξεχάστε αυτό το παιχνίδι.

4. Τι διακυβεύεται; Εάν η ομάδα πρέπει να κερδίσει για μην πέσει κατηγορία, τότε αποφύγετε να στοιχηματίζετε σε αυτό το παιχνίδι.

Ελπίζω να ευχαριστηθήκατε την ανάγνωση αυτών των συμβουλών και να μάθατε νέα πράγματα σχετικά με τα προγνωστικά στοιχήματος.  Τώρα μπορείτε να μετατραπείτε σε επαγγελματία παίκτη στοιχήματος και να απολαύσετε το δεύτερο εισόδημα σας από το ποδόσφαιρο.